Bodø Jazz Open: Eggum, Andersen og Denada

Bodø Jazz Open: Eggum, Andersen og Denada

2017年2月2日02:00 ~ 2017年2月2日04:45

Bodø Jazz Open: Eggum, Andersen og Denada

Er det virkelig mulig å få oppleve landets fremste visesanger Jan Eggum, Norges mest internasjonale bassist Arild Andersen og et stjernelag av musikere i Ensemble Denada, på én og samme konsert? Jepp! Men kun på Bodø Jazz Opens åpningskonsert.

Som en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet, er Jan Eggum kjent for å være en munter melankoliker. Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, og musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, med klare referanser til jazz og rock. Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene. Onsdag 1. februar inntar han scenen i Stormen konserthus’ store sal.

Etter visesangeren opptrer bassikonet, komponisten og stilskaperen Arild Andersen sammen med kremen av norske musikere i Ensemble Denada. Noen har hintet om at prosjektet «Arinada» ligner på en norsk variant av det Gil Evans gjorde med Miles Davis i 1959, og til og med fleipet om «Sketches of Lillestrøm». Hvis noen norsk jazzmusiker skal sammenlignes med Davis kan det så godt være Andersen; en vital 70-åring som både er en nyskapende musiker og som står for en god porsjon jazzhistorie, både nasjonalt og internasjonalt. Helge Sunde, Øyvind Brække, Erlend Skomsvoll og Shannon Mowday har skrevet flunkende nye arrangementer av Andersens musikk for Ensemble Denada – som består av alt fra Masqualero-klassikere til helt nyskreven musikk av Andersen.

Billettsalg starter fredag 11. november kl. 10:00
Billettpris 395,- + avg.
I salg via eBillett